Voor haar

Voor haar

Door Hanno Spanninga | 04.09.2023 | Leestijd:

Ze is drie dagen op stap met haar zussen. Het is stil in huis. Ik ben mezelf niet zonder haar. Voor wie het nog niet weet: Ze is de liefde van mijn leven. Ik leerde haar kennen op de zeilschool. Ze was keukenprinses, ik zeilinstructeur.

In mijn herinnering ligt ze ‘s middags, terwijl ik in de Wylp (de foto bij deze column) terugkom van het zeilen, als prachtige, zomerse nimf te zonnen in haar bikini. Nog steeds krijg ik vlinders in de buik als ik daaraan denk. In mijn puberale verlegenheid durfde ik haar niet mijn liefde te verklaren. Een ander deed dat wel. Dat was het einde van mijn vlinders. Ze trouwde met hem. Ik met een ander.

Pas toen we allebei weer alleen waren, sloeg Cupido opnieuw toe

Pas toen we allebei weer alleen waren, sloeg Cupido opnieuw toe. Ik weet nog precies wanneer zijn magische pijl doel trof. Ze stond te roeren in een pan. Ik kon mijn ogen niet van haar afhouden. Bij het vertrek streek ik haar door het haar. Ik voel het nog aan mijn hand. Terwijl ik al in de auto zat, boog ze zich naar me toe om nog wat te zeggen. Haar dochter op haar rug. Op dat moment besloot ik, dat het me niet nog een keer gebeurde. Ze was voor mij. Ik ging op jacht, nu 25 jaar geleden.

Nog steeds een jager
Tijdens een recent assessment bleek, dat ik nog steeds een jager ben. Op een andere manier, dat wel. In mijn commerciële gedrag ben ik een hunter, die kansen ook verzilvert. Het bevestigt hoe ik mezelf al kende. De grootste valkuil trouwens ook. Ik wil wel eens meer dan ik kan. Hoe is dat met jou? Waar ligt jouw verkoopkracht? Zie je overal kansen? Bouw je relaties met je klanten? Of ben je vooral de vakspecialist?

Diep in je lijf weet je vast precies wat je bent, wat je kunt, waar je naartoe wilt

In de hectiek van het dagelijkse werk in je bakkerij en het actuele personeelstekort bij velen is de valkuil groot om vooral door te rennen. Achter de feiten aan, meestal. Kijk daarom eens wat vaker in de spiegel van de bakker! Diep in je lijf weet je vast precies wat je bent, wat je kunt, waar je naartoe wilt. Wat doe je om weer op koers te komen? Kom je er niet uit? Klankbord er dan over met een andere ondernemer. Voelt dat goed? Overweeg dan het lidmaatschap van verenigingen als het Echte Bakkersgilde, het Patisserie College of MOC. Niks zo waardevol als het luisterend oor en advies van een collega.

Onderweg naar huis
Ze belde net. Ze is onderweg naar huis. Ik reageerde nogal enthousiast. In de verkoop is dat niet altijd handig. In de liefde wel. Als ze thuis is, weet ik, kan ik mijn ogen – nog steeds – niet van haar afhouden. Zoals Frans Halsema zong: “Zij verstaat de kunst van bij me horen. En als ik oud moet worden, dan alleen met haar.”

Foto: Stichting Friese Tjottervloot

Volgen op social media

Hoe kan Hanno u helpen?

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.