OVER | Hanno Spanninga

Strateeg in food

Focus op resultaat

De passie en het werkterrein van Hanno Spanninga is food. De bevlogen strateeg heeft jarenlange werk- en advieservaring op zowel strategisch als operationeel niveau in de agrofoodketen. Hij voelt zich thuis op vele plaatsen, van de keukentafel in de boerderij tot in de boardroom van de multinational. De verbindende factor is de ondernemende mentaliteit van zijn opdrachtgevers in de foodsector en de ambitie om resultaat te boeken.

Meer dan 35 jaar foodervaring

Hanno Spanninga heeft meer dan 20 jaar ervaring in advies en ruim 35 jaar ervaring in de agrofoodsector. Met zijn expertise, inzicht, inspiratie en netwerk in de foodketen helpt hij u bij het bepalen en maken van de keuzes, die nodig zijn om uw concurrentie voor te zijn en voor te blijven. Hij helpt u uw ambities vorm te geven en in de markt waar te maken. Hij is gewend samen te werken in bedrijven in de gehele agrofoodketen en past zich snel aan uw cultuur aan. Hanno groeide op in een ondernemersgezin.

Diamant & sieraden

Voor hij zijn adviesbureau FoodResult startte, werkte Hanno in uiteenlopende leidinggevende functies bij het Nederlands Bakkerij Centrum, Australian Homemade, Bart’s Retail (Bakker Bart, Bakerstreet). Daarvoor werkte hij voor Meneba en Wessanen Meel. Hij begon zijn loopbaan bij sieradenfabriek Aller Spanninga, onder meer met het loepen van diamant en het ontwikkelen van nieuwe sieraden. Hij volgde opleidingen op het vlak van bedrijfskunde, marketing en bedrijfseconomie.

Uitdagingen & resultaat

Door zijn opdrachtgevers wordt Hanno Spanninga vaak gekarakteriseerd als resultaatgericht, analytisch, authentiek, gedegen, integer, positief kritisch,  verbinder, maatschappelijk sensitief, creatief,  realistisch en volhardend.

Hij krijgt mensen mee door respect,  energie en het creëren van draagvlak.

Hanno is een echte zelfstarter, houdt van uitdagingen en het behalen van resultaat. Hij heeft een aanzienlijk netwerk op DMU-niveau in de agrofoodketen.

Welk resultaat wilt u boeken?

Neem contact op met Hanno Spanninga.