Fijne zomer!

Fijne zomer!

Door Hanno Spanninga | 07.06.2021 | Leestijd:

Risotto al prosecco. Ik leerde ervan hoe je iets simpels perfect kunt verpesten. Het recept dwaalde al even door mijn hoofd. Ik wachtte op een speciaal moment om het te maken. Je wilt zo’n feestelijk klinkend gerecht niet op een doordeweekse dag maken. Uiteindelijk werd het toch een regenachtige dinsdagmiddag.

Terwijl ik mijn boodschappenlijstje maakte, bleek dat ik was gevallen voor de naam. Een echt hoofdgerecht was het niet: risottorijst, bouillon, ui, Parmezaan, boter, olie en Prosecco. Die nog verdampt ook. Ik besloot om er een voorgerecht van te maken. Snel een hoofdgerecht erbij bedacht en aan de slag.

Ik troost me met de gedachte, dat je het meeste leert van je fouten

Zúúr

De risotto kreeg niet de aandacht, die het nodig had. Met het favoriete risottorecept van ons gezin in gedachten kiepte ik er wat zest en sap van citroen door. Zonder te proeven. Ze moeten wel van me houden, want ze spuugden het nog best netjes uit. Zúúr! Ik troost me met de gedachte, dat je het meeste leert van je fouten.

Ik ben vooral een receptenkok. Mijn creativiteit is vrij riskant als ik achter de pannen sta. Daarom zoek ik – liefst originele Italiaanse – recepten op bijvoorbeeld Il Cucchiaio D’Argento. Die ik gelijk opsla in mijn Paprika-app, ideaal voor thuiskoks. Met koken kom ik niet in de buurt van de professionals. Ieder zijn vak. Toch kook ik graag. En dan vooral iets wat ik nog nooit gemaakt heb. Want je leert ook veel van nieuwe dingen doen. Mijn gezin is mijn niet-geheel-vrijwillige testpanel. Er zijn momenten, dat ze verlangen naar een boterham met kaas. Een enkele keer draait het zelfs uit op koken met bellen.

Je leert ook veel van nieuwe dingen doen

Dat koken met bellen doen meer mensen. Het is al jaren een groeimarkt. Dat merkt ook oprichter Jitse Groen van Just Eat Takeaway, nu de grootste maaltijdbezorger buiten China. Groen, die in 1999 tijdens een feestje in zijn geboortedorp wel zin in eten had maar niet in autorijden, verbaasde zich dat hij niets kon bestellen. Hij registreerde de dag erop de domeinnaam Thuisbezorgd.nl. Hij had goud in handen, zonder het te weten: Een half jaar lang deed hij niets met de domeinnaam.

Vertrouw je eigen ideeën

Nee, we hoeven niet allemaal de grootste te zijn, zoals Groen. Maar vertrouw wel op je eigen ideeën. Ga ermee aan de slag. De markt lijkt op een boerenweg na flinke vorst: vol gaten. Denk deze zomer daarom iets langer na over dat idee, dat ineens voorbijkomt. Of al langer ronddwaalt in je hoofd. Zet die eerste stap. Bedenk de oplossing voor iets, waar je je over verbaast. En geniet tussendoor van het leven en lekker eten.

Fijne zomer!

Foto: Julien Pianetti via Unsplash

Volgen op social media

Hoe kan Hanno u helpen?

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.