Ik had hem kunnen verwachten, maar zag ‘m niet aankomen. De mail van Harrie Leijten, Kennedy-kenner bij uitstek. Hij schreef me na mijn vorige column: "Je verwijst deze week naar Eisenhower, die een matrix gebruikt zou hebben om zijn dromen waar te maken."

“Waarom is alles bij jullie altijd een wedstrijd!?” Mijn vrouw vroeg het, nadat mijn zoon en ik elkaar weer eens in de haren zaten. Nou ja, haren. Hij heeft moeite om toe te geven, dat mijn ideeën en aanpak beter zijn. Dat vindt hij ook van mij. Onzin, natuurlijk.

In 2000 opende hij zijn eerste winkel aan de Kalverstraat. Dit jaar opende hij zijn House of Rituals, vlakbij op het Spui. In 20 jaar tijd bouwde oprichter Raymond Cloosterman zijn concern. Het was zijn baanbrekende droom: een lifestylemerk met duizenden winkels in huis- en huidverzorging.

Het is even na half één. Mijn enige en favoriete schoondochter heeft net brood gehaald. De geur ervan brengt me in een flits terug naar 1988.

“Het is best lastig om het op papier te krijgen”, zegt de starter tegen me. Ik ben zijn klankbord. Hij spreekt over zijn ondernemingsplan. Ambities genoeg.

Ik kijk met respect hoe Rutte zijn persconferenties leidt. Het nieuwe kijkcijferkanon. Met liefst 7,8 miljoen kijkers op 21 april verdubbelde hij de al uitzonderlijke 3,8 miljoen kijkers van de finale van Heel Holland Bakt.

Sfeer-food-2.jpg

FoodResult. Marketing based solutions.

Hanno Spanninga

Catharinadaal 37

6715 KA Ede

Hanno Spanninga op LinkedinHanno Spanninga op Twitter Hanno Spanninga op Facebook

T +31 (0)6 21458973

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

I www.foodresult.com